Se solens skjønne lys og prakt

Salmetoner fra nord

Vokalist Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø har funnet fram noen av de fineste salmemelodiene fra Nord - Norge, og spiller de sammen med pianist Tord Gustavsen. 

I dette prosjektet forener de det frie, improvisatoriske jazzspråket med melodier som er så vakre at de har blitt ivaretatt i generasjoner.  Tord Gustavsen får fram kvalitetene i de gamle sangene med sitt virtuose, melankolske og meditative pianospill. Eline Hellerud sin stemme befinner seg i et kjølig, skandinavisk landskap, som bærer preg av at hun har jobbet mye med den nordnorske sangtradisjonen. Både gjennom sine egne, originale jazzkomposisjoner med tekster på dialekt, i det profesjonelle koret Vokal Nord og i samarbeid med utøvere innen sjangrene jazz, klassisk og folkemusikk har hun utforsket den rikholdige tradisjonen med mål om å skape noe nytt.  

Eline Hellerud Åsbakk har mastergrad i jazzvokal fra Det Jyske Musikkonservatorium og bachelor fra konservatoriet i Tromsø. Er mottaker av Tonostipend 2018, stipend fra Komponistenes vederlagsfond 2017 og UngJazzpris fra Hemnes Jazzfestival 2016. Leder sin egen jazzkvartett som er plateaktuelle våren 2019. Tidligere albumutgivelse mottok fine kritikker i bl. a Dagens Næringsliv og Jazznytt. Synger i friimprovisasjonsensemblet Oslo 14 og det profesjonelle koret Vokal Nord.

2018-09-07.jpg