Plateteutgivelse!

13. november kommer min debutplate!  Nå er det nesten to år siden prosessen med å lage et album med noen av låtene mine startet.  Det har tatt sin tid, men nå er det altså en realitet!

Da finansene var på plass var det bare å sette i gang. Innspillingene foregikk i Tromsø sommeren 2014. Med i studio hadde jeg en skikkelig bra gjeng: Eirik Fjelde på piano,  Odd Steinar Albrigtsen på gitar, Christo Stangness på bass og Jakop Jansønn på trommer. Hvis du er bevandra i (nord)norsk jazz, vet du at dette er vanvittig dyktige musikere. De er dessuten veldig hyggelige folk som jeg er så heldig å ha med i bandet mitt.

Pressemelding

Plata har fått navnet Utenfor. Dette syntes jeg harmonerte bra med tematikken i sangene, som har titler som  "seil", "fri", "ingenting".  Det er jo mange måter å være utenfor på, både i rent fysisk forstand og i overført betydning.

Kikk gjerne på musikksiden min for å høre en låt fra plata allerede nå.

Innspilling, miksing og mastering er gjort av Håkon Elias Pettersen. Håkon har for øvrig vært til helt uvurdelig hjelp som samarbeidspartner/ støttespiller/ tech support/ mentor/ pluss pluss under hele prosessen! 

Plata er finansiert av midler fra Norsk Jazzforum og Tromsø Kommunes Introfond.

Den kommer ut på labelet Euridice Turn Left.  

Russland

Kirke i Arkhangelsk

Kirke i Arkhangelsk

I slutten av september var Vokal Nord på turné nord i Russland, nærmere bestemt byene Arkhangelsk og Murmansk. Vi sang på en nyoppstartet korfestival i Arkhangelsk, hvor vi fikk høre noen helt utrolig flotte russiske kor og møtt noen skikkelig hyggelige og varme folk. Jeg tror ikke jeg har opplevd et mer engasjert publikum enn på konsertene vi holdt på denne turneen. Folk levde seg skikkelig inn i musikken, de lo og gråt og kom bort og takket etterpå. Konserten i Murmansk foregikk på en slags musikkskole, så mens vi ventet på konsertstart sang jeg litt med en ung bassist som satt og jammet til en playalong - versjon av Autumn Leaves. Det var god stemning, selv om det nok har blitt spilt jazz som har groovet mer enn akkurat den playalongen gjorde. Uansett var det hyggelig med litt forbrødring over landegrensa!