Russland

Kirke i Arkhangelsk

Kirke i Arkhangelsk

I slutten av september var Vokal Nord på turné nord i Russland, nærmere bestemt byene Arkhangelsk og Murmansk. Vi sang på en nyoppstartet korfestival i Arkhangelsk, hvor vi fikk høre noen helt utrolig flotte russiske kor og møtt noen skikkelig hyggelige og varme folk. Jeg tror ikke jeg har opplevd et mer engasjert publikum enn på konsertene vi holdt på denne turneen. Folk levde seg skikkelig inn i musikken, de lo og gråt og kom bort og takket etterpå. Konserten i Murmansk foregikk på en slags musikkskole, så mens vi ventet på konsertstart sang jeg litt med en ung bassist som satt og jammet til en playalong - versjon av Autumn Leaves. Det var god stemning, selv om det nok har blitt spilt jazz som har groovet mer enn akkurat den playalongen gjorde. Uansett var det hyggelig med litt forbrødring over landegrensa!