Nordisk nyskaping med piano og vokal

Vokalist Eline Hellerud Åsbakk lager musikk i et kjølig, skandinavisk landskap. Med minimalistiske tekster tar hun lytteren langt til havs og over vidda om vinteren. Musikken kan beskrive rastløshet, usikkerhet og melankoli, men også humor, vårsol og optimisme.

Jazznytt “korthugde, relaterbare tekster framført på klingende lydhørt finspill, forblåst og lun, slik høsten åpenbart er

Med på å utforske det melankolske og avmålte, det varme og humoristiske som kan finnes i musikken er pianist Eirik Fjelde. Inspirasjonskildene er salmer og folketoner fra Nordland, men også arven fra den skandinaviske jazzen. De to har som mål å utforske kvalitetene som ligger i den gamle tradisjonen og samtidig skape noe nytt. Musikken har samtidig elementer av det eksperimentelle og frie fra jazzen.

Vindskeive melodier over smakfullt, underspilt pianokomp gjør dette til en særegen lytteropplevelse. Tekstene heller mot det poetiske, med poengterte stemningsbilder som er åpne for tolkning.

Eline og Eirik 2019 full size.jpg

Eirik Fjelde blir av mange betegnet som en særdeles lyttende og dyktig pianist, og spiller med mange av de beste musikerne i den nordnorske landsdelen, blant annet i gruppa Ánnásuolo og Marit Sandviks Nova Onda. Han spiller også i bandet til popstjernene Dagny og Chris Holsten.

Eline Hellerud Åsbakk har samarbeidet med dyktige utøvere innen både jazz, klassisk og tradisjonsmusikk. Ved siden av dette prosjektet er hun sanger i friimproensemblet Oslo 14 og synger med den danske duoen Svaneborg / Kardyb (vinner av Jazz Danmark´s Jazz Konkurrencen 2019). Eline har mottatt flere priser og stipender for sine komposisjoner og tekster.