Eline Hellerud Åsbakk

Arktisk vokal

Jazzsanger og låtskriver Eline Hellerud Åsbakk bringer oss ut i den nordiske naturens kjølighet med krystallklar sang, og inn i varmen igjen med humor og en helt spesiell formidlingsevne. De nordnorske tekstene tar oss med langt til havs, hvor følelsen av rastløshet og usikkerhet dominerer, men også til vårsol og optimisme. Bandet hennes består av talentfulle jazzmusikere som alle er med på å forme og gi sitt særpreg til lydbildet. 

Dagens Næringsliv "isende skarp og ulmende varm vokaljazz på nordnorsk. Musikken, myk som ettermiddagsbølger, skarp som drivis, varm som glørne i peisen (...) Denne gjengen har det meste: finslepen groove, sikker teft, jazzet poesi". 

 

Tor Hammerø "Et åpenbart talent, vakker vokal- og jazzopplevelse" 
Rana Blad "Dynamisk og elegant. Sender oss ut på tur under nordlyset i et drømmende, mystisk eventyrland"
Avisa Hemnes "Strålende og høyst minneverdig, med god jazztradisjon i bånn"

BANDET

Eline Hellerud Åsbakk har en bachelor fra musikkonservatoriet i Tromsø og mastergrad fra Det Jyske Musikkonservatorium i Danmark. Hun synger i det anerkjente koret Vokal Nord i Tromsø. I august 2015 mottok hun "UngJazzpris" under Hemnes jazzfestival i Nordland.

Eirik Fjelde (piano) Har en mastergrad i musikkutøving fra musikkonservatoriet i Tromsø.  Spiller med Marit Sandvik, Fred Glesnes, John Kåre Hansen,m.fl.  Han er dessuten med i soulbandet The Band Called Oh, som blant annet har laget bestillingsverk til årets Varangerfestival.

Odd Steinar Albrigtsen (gitar) er utdannet ved Jazzlinja i Trondheim, NTNU og fra Queens College, New York. Han har nylig utgitt et album med egne komposisjoner og turnert med sin kvartett bestående av Gianni Gagliardi (sax), Kasper Værnes (sax), Erlend Slettevold (piano), Trygve Fiske (bass) og Tore Sandbakken (trommer).

Jakop Janssønn (trommer) har mastergrad fra Norges Musikkhøgskole.  Jakop er en ettertraktet trommis og komponist, og lagde bl. a bestillingsverket ”Døgnrytme” til Festspillene i Nord- Norge 2016 sammen med trommeslager Aleksander Kostopolous.  Har spilt med Elle Marja Eira, Elin Rosseland, Jørn Øien, Tomasz Stanko, Eivind Aarset, Nils- Olav Johansen, Knut Reiersrud, Eirik Hegdal, Hallgeir Pedersen, Johan Lindvall Trio, Halles Komet, Zarathustra, Northern Arc med flere. 

Christo Stangness (kontrabass) har mastergrad fra musikkonservatoriet i Tromsø Han har spilt med Marie Bergman, Sigrid Brennhaug, Hallgeir Pedersen, Hildegunn Øiseth, Erik Nylander, Håkon Skog Erlandsen, the Maras, Elle Marja Eira,  SlinCraze med flere.